Bucurie mare pentru unii de prin politichia de Bahlui de când s-a anunțat că domn senator a fost lăsat de “căruță” și nu mai face legea la partidoiul ieșean. Cum, care partidoi? Ăla roșu bre!

Iată că mai-tânărul coechipier al stimabilului senator, de altfel cel pe care dumnealui se baza că îi va fi colac de salvare în caz că treaba devenea groasă, este de fapt cel care a preluat hățurile și nu sunt semne că le va lăsa din mână prea curând, dat fiind că “cei de sus” vor să schimbe cu totul fața partidoiului.

Unii s-au grăbit să desfacă șampania pentru că singurul băț dintre roțile tandemului politic roșu-galben a devenit istorie și treaba poate merge strună de acum, așa cum vă spuneam noi cu ceva vreme în urmă. Drept dovadă că și la Cluj au intervenit schimbări, iar motivul ar fi același: tinerii de prin partidoi sunt mai deschiși la alianțe și tandemuri decât seniorii care nu pot fi scoși așa ușor din tabieturile lor.

Numai că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg și e foarte posibil ca cei care jubilează acum să se pomenească cu surprize.

Cică deja se vorbește prin cercuri foarte restrânse cum că domn senator nu ar fi fost prea încântat de faptul că a fost pus pe făraș și mai are un as ascuns în mânecă: ar avea în plan să își ia de mânuță o suită de primari și să se ducă taman la AUR-iști, lucru deloc imposibil dacă e să ne luăm după unele surse care mai cunosc una-alta prin politichie.

În acest caz, cei care au vrut să desfacă prea devreme șampania vor fi nevoiți să înghită în sec. Sau, cum zic unii, morcovul ar putea fi mare, cu tot cu iepure și grădinar după el.

Până atunci, vă aducem aminte ceva ce vă spuneam noi nu demult:

Pe cine a unit politica, nimeni nu poate să despartă