Miercuri, 14 iunie, Mihai Chirica a ajuns din nou la DIICOT, cu toate că la ora respectivă era așteptat la Palatul Culturii pentru deschiderea oficială a competiției Esports Summit Iași 2023. Într‑un comunicat transmis de către Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași, explicația vizitei neașteptate a edilului la sediul DIICOT este una “subțire”: pentru a oferi declarații într‑un vechi dosar deschis de un fost procuror al Direcției.

“Audierea a durat în jur de jumătate de oră, după care edilul și‑a reluat programul obișnuit”, se arătă în comunicatul respectiv.

Cu toate acestea, lucrurile nu par a fi nici pe departe așa cum au fost prezentate, asta deoarece unele surse spun că Mihai Chirica ar fi fost chemat la DIICOT pentru a‑i fi aduse la cunoștință învinuirile dintr‑un nou dosar, fără legătură cu dosarul vechi la care face referire comunicatul de presa transmis. Corelat cu faptul că edilul a părăsit sediul DIICOT, potrivit presei locale, pe “ușa din spate”, evitând orice contact sau întrebare a jurnaliștilor, este foarte posibil ca informațiile venite pe surse referitoare la un nou dosar penal pentru Mihai Chirica să fie corecte.

Ipoteza este întărită și de faptul că Mihai Chirica, cunoscut pentru buna comunicare pe care o are cu presa, a organizat o conferință de presă la care au fost invitați toți jurnaliștii imediat după ultima lui vizită oficială la DIICOT, în decembrie 2022, fuga de jurnaliști nefiindu‑i caracteristică decât în circumstanțe… agravante.