Cea mai bună sursă de venit rămâne cumătria și, Doamne, mulți cumătri mai sunt prin politichia de Bahlui! Dacă în urmă cu ceva timp, vă povesteam de o petrecere cu ștaif pe malul lacului, petrecere la care au luat parte multe persoane sus‑puse așa cum șade bine unui vice de la Casa Pătrată, și ne întrebam cam ce suma o să apară în declarația de avere a proaspeților și norocoșilor părinți, iată că a venit vremea să tragem o linie și să aflăm scorul final: 38.000 de EURO!

Este că e o afacere bună? Este!

Dacă o luăm așa, din două cumetrii, norocoșii – nu noi, plebea – își pot achiziționa cu ochii închiși o viluță, asta pe lângă un bolid nou‑nouț al cărui preț “modic” pleacă de la 21.000 de euro pentru varianta “cheală” ce apare și el, discret, în declarația de avere. Dar cum știm deja că “cei de sus” au parte de tot ce e mai bun, ne putem imagina că prețul a fost pe măsura confortului.

Revenind la cumătrii și petreceri, dacă profitul a fost de 38.000 de euro, ne putem imagina faptul că invitații, in număr modest, au scos sume impresionante din buzunar pentru a se ridica la nivelul așteptărilor. Nu punem la socoteală banii de la rudele de gradul 1 și 2, a căror daruri, donații nu intră în declarația de avere, așa că lăsăm cititorii să facă singuri calculele.

Era să uităm! Din banii de la botez, vicele nostru și‑a plătit împrumutul de la partidoi, cel din 2020 din campania electorală…

Apropo, un al doilea botez pe când?!

P.S. pentru improspătarea memoriei: