Este că vă era dor de puțină bârfă de prin politichia de Bahlui? Este!

Dacă își imagina careva că domnul președinte bagă capul în nisip asemenea unui struț după urgia ce s‑a abătut asupra domniei sale în urmă cu vreo două zile, se înșeală! N‑a băgat capul în nisip dar a fugit într‑o vacan… ăăă… călătorie în scop de serviciu tocmai la Bruxelles. Și cum să plece singur pe așa vremuri grele? A luat cu el toată suflarea PNL‑istă de la casa pătrată.

De la consilieri personali… și Doamne, că mulți mai are care îl învață numai de “bine”, până la primari, consilieri locali, județeni, ce să mai discutăm… a rămas orașul pustiu. Nu ne putem însă explica cum de, cu un asemenea alai, această călătorie nu a fost anunțată. În fine, trecem mai departe, am văzut noi și ciudățenii mai mari!

Cu bagajelul pregătit cu simt de răspundere, unii au mers atât de departe încât și‑au cumpărat costume noi, demne de o asemenea vizită. Nu a mai contat că mânecile sunt cu două mărimi mai lungi… important e să fie noi, să iasă în evidență iar zâmbetul, să fie unul pe pe măsură! Dana Budeanu ar lăcrima la o asemenea imagine…

Revenind la casa pătrată, ieșenii pot dormi liniștiți pentru că cineva îi veghează, nu au rămas precum frunzele bătute în vânt. Vicele cel vigilent, știți voi, cel care devine foarte vorbăreț și explicativ atunci când treaba‑i gravă, este acolo și se asigură că lucrurile merg strună pentru ca vacanța, pardon, călătoria în scop de serviciu a celorlalți să fie una liniștită.

Ce să‑i facem, dacă a tras bățul scurt…