Dacă vă era dor de puțină politichie de Bahlui, trebuie numaidecât să fiți pe fază. Weekend-ul prelungit de 1 mai muncitoresc a adus cu sine o serie interesantă de evenimente, dar cel mai important este că s-a dat startul vizitelor de curtoazie prin comunele ieșene, comune în care de altfel nu calcă mai-marii din județ decât înainte de alegeri.

Lăsând la o parte slujbele, meciurile și alte pretexte pentru aceste vizite, deoarece nu o să vedem vreodată un om politic spunând un adevăr întreg, se pare că la aceste întâlniri s-a pus țara la cale și apoi s-a postat pe rețelele de socializare cine pe cine susține la alegerile de la anul. Nu trebuie să ne credeți pe cuvânt, trebuie doar să vizitați paginile oficialităților: domn’ Alexe, domn’ Alexandru Muraru, șeful Filialei Iași PNL și restul “armatei” de liberali. Nici domn’ Popa nu s-a lăsat mai prejos și a făcut o vizită de curtoazie la Ruginoasa, sub pretextul unui meci de fotbal.

În cazul celuilalt partidoi, umbla vorba că în prima zi a lunii mai și democrații vor avea o întâlnire departe de ochii lumii pe malul lacului într-un ambient plăcut chiar de la primele ore ale dimineții urmând ca în cadrul acesteia să se stabilească cine și cum vă candida din partea PSD la alegerile locale. De aici, prea multe nu vă putem spune deocamdată, dar după cum e moda, sigur ne vom dumiri ce și cum imediat ce încep să curgă postările pe rețelele de socializare.

Despre intâlnirea asta vom discuta pe îndelete în edițiile viitoare, în funcție de cum bate vântul de pe malul lacului…