Eheee, dragi cititori, un eveniment tare interesant a avut loc zilele trecute dar, cumva, a reușit să treacă aproape neobservat de ochiul vigilent al presei de Bahlui. Este vorba despre o “reînnoire de jurăminte” dintre o blondă de SUA și un june care se dorea candidat la primărie însă o anume ANI i-a pus bețe în roate. Dacă încă nu v-ați prins și pentru că știm că v-am stârnit curiozitatea, iaca vă explicăm imediat.

Cu o oră înainte de ultima ședință de consiliu local, Cosette, blonda cu pricina, a anunțat o conferință de presa taman în fața Palatului Roznovanu. Din varii motive, prea multă lume n-a fost dar nu mică ne-a fost uimirea când prin fața ochilor ni s-a arătat o nemaivăzută: blondă noastră în prim-plan având alături doi domni la care nu ne-am așteptat în veci să îi fie alături date fiind relațiile cel puțin distante, ca să nu spunem rupte de-a dreptul, mai ales că doamna și junele au fost foc și pară unul pe altul multă vreme, gâlceavă pornind de la candidatura la primărie, anunțată de fiecare în parte.

Am stuchit în sân, am șters bine ecranul dar vederea nu ne-a înșelat, căci alături de blondă erau chiar Răzvanel și domn Nicolau, cei doi stând bine înfipți în podea, arătând susținere pentru stimabila.

În timp ce ne reveneam din șoc, am remarcat încă un lucru interesant: fundalul nu era din față, ci chiar din interiorul Palatului Roznovanu, Sala Mare mai exact, acolo unde avea să aibă loc ședință de CL cu pricina, nimic altceva decât mărul discordiei ce a dus la această conferință organizată în regim de urgență de către Cosette pentru a-l taxa pe dom primare.

Ne-am pus antenele în mișcare și am aflat că dom’ primar, în mărinimia sa, a apreciat că temperaturile scăzute, vântul și burnița de afară nu erau potrivite pentru doamna noastră deputat, ba chiar ar fi putut să îi strice coafura sau, mai rău, să răcească, astfel încât a invitat-o, galant, să își țină conferința în interior la căldurică.

Este că dom’ primar e un domn? Este!

Sau poate că dom’ primar a acționat după principiul… țineți prietenii aproape… și dușmanii și mai aproape!