În perioada noiembrie 2022-martie 2023, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii a fost arhiplin, potrivit datelor oficiale solicitate reprezentanților unității medicale. În cadrul secțiilor de Pediatrie, medicii ieșeni au fost nevoiți să facă internări pe bandă rulantă deoarece starea de sănătate a micuților a impus tratament de specialitate.

“În perioada menționată, gradul de ocupare pe secțiile de Pediatrie a depășit 120% iar patologia care a predominat a fost cea respiratorie, specifică sezonului rece cu un apogeu în lunile noiembrie-decembrie și februarie-martie. Vârsta mică a pacienților, predominat 0-2 ani a impus internarea pe perioade cuprinse intre 3 și 7 zile, cu tratament specific”, a transmis bioing. Alina Belu, managerul unității medicale.

Potrivit aceleiași surse, locul virozelor respiratorii a fost luat de varicelă, numărul de cazuri crescând vizibil în ultimile trei săptămâni.

“De la începutul lunii aprilie, se resimte o perioadă de acalmie în ceea ce privește cazurile cu patologie respiratorie însă este sezonul varicelei, care aduce cu sine un număr mare de pacienți care se prezintă in cadrul UPU. Vârsta predominantă este cea preșcolară, la copiii care frecventează creșele și grădinițele”, a mai precizat biong. Alina Belu, manager al Spitalului Clinic de Urgentă pentru Copii “Sf. Maria” Iași.