La data de 26 aprilie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, au organizat și desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului de droguri de mare risc, respectiv heroină, în județului Iași.

Din cercetări a reieșit că mai multe persoane ar fi comercializat heroină către consumatorii de astfel de substanțe, din județul Iași, obținând astfel sume importante de bani, care ar fi fost investiți, ulterior, în autoturisme și imobile.

Astfel, în cadrul acțiunii, au fost efectuate 5 percheziții domiciliare, fiind ridicați 5.220 de euro, 7.706 lei, 30 de cartușe de 8 mm, cântare electronice de mare precizie, dispozitive de mărunțit cannabisul și două autoturisme.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, a 4 persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc și spălare de bani.

Ulterior, la data de 27 aprilie a.c., Tribunalului Iași a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, față de cele 4 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.