În urmă cu câțiva ani, mai precis in 2018, actualul senator Maricel Popa își “expunea” viziunea asupra modului în care județul Iași se va dezvolta sub “bagheta” domniei sale în cadrul unui interviu acordat presei locale.

Maricel Popa anunța la vremea respectivă cu surle și trâmbițe noul terminal spunând că, cităm: “Vom avea un nou terminal de pasageri, un terminal cargo, vom avea un terminal pentru mentenanța avioanelor Airbus, în parteneriat cu Bacăul. Mărirea pistei se va face în faza a treia a planului pe care îl avem pentru Aeroport. În prima fază va fi soluționată parcarea avioanelor și terminalul cargo, apoi, în a doua etapă, terminalul de pasageri, iar a treia etapă va cuprinde mărirea pistei până la 3.000 metri, pentru a putea fi pistă de rezervă pentru Aeroportul din Chișinău și cel din București.”

Mare vizionar este domnul senator… Avem, într-adevăr, un nou terminal, de dimensiunea unui nou aeroport care va fi gata să își primească pasagerii în luna decembrie a acestui an, numai că, ghinion, acesta a fost realizat în mandatul lui Costel Alexe, spre disperarea lui Maricel Popa dar spre bucuria celor 1.542.305 pasageri care au tranzitat Aeroportul Iași în primele 8 luni ale acestui an, număr care l-a depășit pe cel al pasagerilor care au tranzitat în aeroportul în tot anul 2022.

Tot în 2018, senatorul Maricel Popa anunța începerea lucrărilor la autostradă, spunând că “sunt în lucru procedurile de proiectare și execuție a autostrăzii de la Ungheni la Târgu Neamț. E o chestiune de timp. Într-un an, doi va începe construcția autostrăzii” dar și în cazul acestui proiect au trecut ani buni, mai exact până în mandatul actualului președinte al CJ Iași, Costel Alexe, perioadă în care au fost făcuți cei mai importanți pași pentru A8. Iar de A7 nu mai discutăm pentru că nu are absolut nici o legătură cu Maricel Popa, omul cu vorbele…și cam atât.

Să nu uităm, așa cum a uitat senatorul Maricel Popa, de spitale. “Avem de gând să modernizăm și Spitalul de Pneumoftiziologie”, spunea același “vizionar” în 2018, doar că și asta a rămas la atât: un gând. Abia în 2022‑2023 au fost făcute investiții serioase în echipamente medicale la spitalul menționat dar și pași importanți pentru ceea ce va fi un Spital de Boli Respiratorii, așa cum ieșenii și toți cei din zona Moldovei merită.

În final, îi amintim lui Maricel Popa, a cărui memorie pare că îl lasă de tot, de promisiunea că va aduce la Iași 1 miliard de euro, promisiune făcută în același an fatidic pentru ieșeni: 2018.

“Eu am promis să aduc bani în Iaşi. La începutul mandatului, în 2016, am spus că vom realiza 300 km de drum judeţean modernizat şi voi aduce 500 milioane de euro, ca investiţii, în Iaşi. Am mărit ştacheta la un miliard de euro! Vreau să aduc, până la finalul mandatului, un miliard de euro în judeţul Iaşi”, spunea atunci Maricel Popa. A trecut mandatul şi…ia miliardul de euro de unde nu-i.

Așa că a venit vremea să îl întrebăm cu toții pe Maricel Popa: unde este miliardul de euro, domnule senator?