Copiii din centrele de la DGSAPC Iași s-au bucurat de o zi specială în aer liber, la Festivalul Toamnei organizat de CSS Bucium.

Copiii români și ucraineni din Centrul de Servicii Sociale Bucium i-au avut ca invitați pe copiii de la CSS Ion Holban, CSS Sf. Nicolae Pașcani, CSS Tg. Frumos, CSS C.A. Rosetti, precum și de la CSS Sf. Andrei.

Secretarul general al județului, Lăcrămioara Vernică Dăscălescu, a participat la eveniment alături de conducerea DGSPC Iaşi şi de reprezentanții UNICEF.

Ziua a început cu un spectacol oferit de Palatul Copiilor și Ateneul Tătărași și a continuat cu ateliere interactive, cu activități diverse, de la pictură și desen, la cusături artizanale sau olărit.

“Acțiunea organizată la Centrul de Servicii Sociale Bucium sub numele de “Festivalul Toamnei” a avut trei obiective principale centrate pe copiii noștri și pe nevoile acestora: deschiderea către comunitate, educația şi parteneriatul.

Considerăm că toate acestea sunt elemente esențiale în dezvoltarea copiilor instituționalizați, ca parte integrantă a unei societăți prospere și armonioase. Educația de calitate este pentru CSS Bucium un obiectiv, cu educatori bine pregătiți, resurse adecvate și programe relevante. La fel şi colaborarea cu comunitatea locală”, a declarat Andreea Corodescu, directorul CSS Bucium.