Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat un ieșean care s-a prezentat la control la volanul unui autoturism ce avea înmatricularea suspendată,  talonul de inspecție tehnică periodică falsificat, nu figura ca fiind asigurat și avea aplicate plăcuțe de înmatriculare confecționate artizanal din material plastic.

În data de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 21.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, un cetăţean român, în vârstă de 19 de ani, domiciliat pe raza județului Iași, care conducea un autoturism înmatriculat în România.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea înscrisului privind inspecția tehnică periodică, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind falsificat. Totodată, polițiștii de frontieră au stabilit că autoturismul avea înmatricularea suspendată, nu figura ca fiind asigurat și avea aplicate plăcuțe de înmatriculare confecționate artizanal din material plastic.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că autoturismul aparține unui prieten și l-a împrumutat pentru a face o plimbare în Republica Moldova. Acesta a mai adăugat că nu avea cunoştinţă despre toate neregulile constatate.

 Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi  fals material în înscrisuri oficiale.

Conform prevederilor legale tânărul a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare totală de 4.300 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *