Un copil dintr-o familie cu 12 copii în total a fost bătut și fugărit de acasă de către tată. Acesta a avut noroc și nu i s-au mai întâmplat și alte nenorociri pe lângă drama pe care deja o trăia in așa numita familie, fiind găsit de către polițiștii din Holboca.

“După îndelungi căutări, fiind în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, l-am reperat pe raza comunei Holboca pe minorul H.J.P care era în vagabondaj, era abuzat de părinți, nefiind primit acasă unde mai avea 11 frați. Acesta a fost internat la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași”, au anuntat reprezentanţii Poliţiei Locale Holboca.

Directorul DGSAPC Iași a transmis pentru 24iași că minorul a fost cel care a refuzat să se întoarcă acasă, fiind supus la violență fizică și verbală de către tată, pe fondul consumului de alcool.

“Este vorba despre un copil în vârstă de 9 ani care a fost preluat în regim de urgență. Minorul a refuzat să se mai întoarcă acasă, din declarațiile acestuia a reieșit faptul că era bătut de către părinte. Provine dintr-o familie monoparentală cu alți 11 frați, având doar pe tată, care de altfel a fost găsit sub influența băuturilor alcoolice. Copilul este în siguranță acum, urmează să discutăm cu reprezentanții instituțiilor si vom decide ce este mai bine pentru minor”, a declarat Florin Ion, directorul DGSAPC Iași.