Decanul Baroului Iași a acționat prompt față de aceste modificări legislative printr-un comunicat oficial, ca reprezentant al Baroului Iași.

Reacțiile individuale au fost și ele prompte, printre ele se numără scrisoarea deschisă redactată de Av. dr. Aurel Ciobanu, căruia i s-a alăturat și av. Daniela Strungariu, membru al Baroului Iași. Scrisoarea deschisă le este adresată lui Nicolae Ciucă, Președintele Partidului Național Liberal și lui Marcel Ciolacu, Primul-Ministru al României și Președinte al Partidului Social Democrat cu privire la posibilele modificări legislative care ar impune profesiilor liberale un CASS în sistem real, neplafonat, în procent de 10%. Av. dr. Aurel Ciobanu ocupă funcțiile de consilier în cadrul Consiliului Baroului București, respectiv de consilier în cadrul Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România.

De altfel, Decanii Barourilor Iași, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț, Botoșani și Suceava, având aprobarea Consiliilor acestor Barouri și care reprezintă interesele a peste 3800 de avocați din zona Moldovei au transmis că iși “exprimă solidar protestul față de acest atac, fără precedent, asupra profesiei de avocat și implicit asupra sistemului judiciar în ansamblu”, așa cum se arată intr-un comunicat de presă.