Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni efectuează cercetări în privința a trei tineri, cetăţeni români, care au fost surprinşi încercând să sustragă combustibil de la utilaje folosite pentru decolmatarea canalelor de irigații, staționate în zona de responsabilitate.
În data de 22 iulie a.c., în jurul orei 23.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat în zona localității Zberoaia, în proximitatea a trei utilaje folosite pentru decolmatarea canalelor de irigații, staționate în extravilanul localității, o lumină de lanternă și o persoană care nu-și justifica prezența în zonă.
Poliţiştii de frontieră s-au deplasat la fața locului pentru identificarea persoanei și stabilirea situației de fapt, moment în care persoana s-a îndepărtat în fugă și s-a urcat într-un autoturism care staționa în apropiere.
S-a procedat la blocarea autoturismului în care se aflau trei cetățeni români, care au fost conduși la sediul sectorului în vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor.
În urma cercetării zonei, a verificărilor specifice efectuate şi din declaraţiile celor trei, poliţiştii de frontieră au concluzionat că aceştia sunt cetăţeni români, în vârstă de 21, 20 și 17 ani şi că întenționau să sustragă combustibil de la utilajele staționate cu ajutorul uneltelor descoperite la fața locului: găleată, canistră, pompă și furtun.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat.