Odată cu sosirea toamnei, a început din nou să crească numărul de pacienți testați pozitiv iar triajul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase “Sf. Parascheva” Iași devine tot mai aglomerat Potrivit conducerii unității medicale, minim 10 pacienți se prezintă zilnic la spital și sunt diagnosticați cu virusul SaRS-COV‑2.

“În ultima perioadă am observat o creștere constantă, relativ alarmantă, a numărului de cazuri de pacienți care prezintă simptomatologie specifică și sunt diagnosticați cu boala Covid‑19. În fiecare zi, se prezintă undeva între 10 și 15 persoane în triajul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase iar undeva la 5‑6 persoane necesită și internare, de aceea în momentul de față avem peste 45 de persoane cu această boală, internate în cadrul spitalului”, a transmis Dr. Florin Roșu.

Specialiștii ieșeni spun că această variantă a bolii vine cu o simptomatologie specifică, dintre care nu lipsesc scaunele proaste și durerile musculare.

“Ca și simptomatologie, această varianta tomnatică a bolii se manifestă prin febră înaltă, prin dureri musculare, dureri articulare și, foarte important, printr-o modificare a tranzitului intestinal-scaune diareice. De aceea, recomand că la orice modificare în homeostazia organismului, adică orice modificare în starea de bine a organismului, să vă prezentați în cadrul Triajul spitalului unde vi se va recomanda analize specifice, unde veți beneficia de consult de specialitate și vi se va recomanda tratament care poate fi urmat la domiciliu”, a incheiat Dr. Florin Rosu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.