Stethoscope and EKG

In comuna Holboca a fost introdus un nou serviciu, gratuit: serviciul de asistență medicală comunitară, de care pot beneficia toți locuitorii, pe baza actului de identitate care atestă domiciliul în comună.

Asistentul medical comunitar asigură asistență specifică unităților școlare din comună și poate asigura, la cerere, sprijin medical la domiciliu cetățenilor care au domiciliul pe raza comunei Holboca.

Vorbim despre asistență medicală generalistă, oferită în baza recomandării medicului de familie sau a medicului specialist.

SERVICII MEDICALE:

– măsurarea parametrilor fiziologici (tensiune, glicemie, temperatură etc)

– îngrijirea și pansarea plăgilor simple

– instruirea aparținătorilor privind buna îngrijire a bolnavului

– administrarea medicației prin injecție (intramuscular, intravenos, subcutunat & intradermic), cu necesarul medicamentos al beneficiarului/ pacientului

– administrarea medicației prin perfuzie, cu necesarul medicamentos al beneficiarului/ pacientului

– sfaturi medicale

“Prin acest nou serviciu, ne propunem îndeosebi să venim în sprijinul persoanelor care au cea mai mare nevoie de asistență medicală la domiciliu, respectiv persoanele pentru care deplasarea la medic poate însemna, în anumite condiții, un efort mult prea mare. Deplasarea asistentului la domiciliul beneficiarului/ pacientului și serviciul medical sunt gratuite, necesarul medicamentos trebuie asigurat de beneficiar/ pacient”, a anuntat primarul Neculai Pamfil.

Programările pot fi făcute la numărul de telefon 0770 841 640, de luni până vineri, între orele 08:00 – 15:00.