Spitalul de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” este încadrat în categoria a II-a de acreditare, conform Ordinului Președintelui Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate. (ANMCS).

În urma evaluării indicatorilor și standardelor de verificare aplicate în procesul de acreditare de către ANMCS, Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a obținut 𝙪𝙣 𝙥𝙪𝙣𝙘𝙩𝙖𝙟 𝙩𝙤𝙩𝙖𝙡 𝙙𝙚 94,82%, 𝙪𝙣𝙪𝙡 𝙙𝙞𝙣𝙩𝙧𝙚 𝙘𝙚𝙡𝙚 𝙢𝙖𝙞 𝙗𝙪𝙣𝙚 𝙥𝙪𝙣𝙘𝙩𝙖𝙟𝙚 din țară .Așa cum este menționat în raportul de acreditare, această certificare confirmă efortul depus de întregul corp medical pentru ca serviciile de sănătate oferite să răspundă nevoilor colectivităţii deservite și să asigure condiţiile de siguranţă pacientului, personalului şi mediului.

„Acreditarea obținută în urma unei evaluări care ne-a adus un punctaj foarte bun este rezultatul eforturilor din ultimii ani ai întregii echipe care s-a pus în slujba pacientului spre redarea sănătății acestuia. Totodată este și o confirmare oficială a devotamentului și implicării noastre permanente în a asigura servicii medicale sigure și eficiente, fie că vorbim de una dintre cele mai grele perioade medicale din ultimii ani, cea pandemică, fie că vorbim de cea de după. Acest rezultat ne ambiționează să continuăm proiectele de modernizare începute în unitatea noastră medicală, pe care le derulăm cu sprijinul Consiliului Județean, dar ne și obligă totodată să asigurăm în permență un înalt standard al serviciilor medicale.”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași.

Spitalul de Boli Infecțioase numără 310 paturi și anual asigură asistență medicală pentru aproximativ 7500 de bolnavi din toată zona Moldovei. În prezent, spitalul are șase secții organizate în sistem pavilionar, cabinete medicale integrate în care activează medici din specialitățile: boli infecțioase, ATI, pneumologie, gastroenterologie, ORL, dermatovenerologie, asigurându-se astfel o îngrijire multidiciplinară a pacienților.