A trecut ceva vreme, prea multă chiar, de când nu am mai discutat despre Pop(a)i și cele sfinte iar politichia de Bahlui a fost lăsată în paragină dar iată, un eveniment cu Doamne-Ajută ne-a adus din nou față în față cu campionul la gafe în public care încă mai speră la un loc cald și sigur la Casa Pătrată. Numai că stimabilul senator refuză să vadă ceea ce până și Divinitatea încearcă, în disperare, să îi arate: este o cauză pierdută!

Într-o fotografie cât 1000 de cuvinte surprinsă numai cu câteva ore în urmă, așadar e cald-călduță, domnul senator șade acolo unde îi este acum locul: în spatele tuturor, așteptându-și cuminte rândul ca măcar fața Sfinției Sale să arate ceva mai multă bunăvoință decât cei din propriul partidoi care, de ceva vreme, îi tot arată discret ușa iar stimabilul refuză să o vadă.

Dar asta nu este tot…mândru și visător, încă mai varsă o lacrimă pentru scaunul făcut cadou, așa cum chiar el a spus-o în repetate rânduri, mai-tânărului coleg de partid, senatorul nu a mai ținut cont de nici o etichetă și, ca să fim răi de-a dreptul, de nici o regulă a bunului simț, dându-l la o parte chiar pe prefect în încercarea disperată de a se pune bine cu Divinitatea. Nici de data asta nu a avut mai mult succes, doar a reușit să stârnească rumoare printre cei prezenți, uimiți de lipsa oricărui semn de educație. Dar ce să ceri de unde nu-i…

De altfel, Sfinția Sa și-a îndreptat privirea îndelung binevoitoare spre eternul rival, actualul “no.1” al giudețului, spre neliniștea sufletească a senatorului, care, ca să îl cităm, încă mai crede că este “esclus” să și-o ia în freză la viitoarele alegeri.

Vom vedea, dar băgăm seama că Cel de Sus nu doarme, ci trimite semnale…