A treia zi a Campionatului Mondial de Esports a fost sub semnul CS:GO. În timp ce naționala de fete abia a început turneul, băieții au jucat în optimile competiției împotriva Cehiei.

În fața suporterilor români adunați la scena principală amplasată în zona Palas din Iași, echipa masculină de CS:GO a făcut un meci mare. Ai noștri au câștigat prima hartă cu 16-9 și fără niciun fel de emoție, având la un moment dat chiar un avantaj de 13 runde în fața adversarilor. Emoțiile au apărut, însă, în sufletul fanilor odată cu înfrângerea de pe harta 2 pe care chiar ai noștri au ales-o.

Ce a urmat pe Mirage, harta decisivă, poate fi expus cu lejeritate într-un muzeu al Esportului românesc. Tricolorii au condus cu 10-5 și cu 11-7, dar cehii păreau să revină ușor-ușor în partidă și au egalat la 11, moment în care “XELLOW” a reușit să ne aducă două runde cruciale printr-un 1 vs 1 și un 1 vs 3!

România a închis partida cu 16-13 și trecem astfel în sferturile turneului, acolo unde vom întâlni Suedia vineri de la ora 16:30 tot pe Main Stage.

La CS:GO feminin, acolo unde meciurile au fost jucate la Sala Polivalentă din Iași cu ușile închise, situația nu a stat la fel de roz. „Ana”, cea mai bună jucătoare din lume, alături de colegele sale „Icy”, „meli”, „ratons“ și „Emmy”, au pierdut meciul de debut în mod dramatic împotriva Australiei. La scorul de 1-1 la hărți, cele două echipe au fost greu de separat pe harta decisivă care a avut nevoie de multiple prelungiri. Din păcate, tricolorele nu au reușit să se folosească de cele două “runde de meci” pe care le-au avut și au pierdut cu 22-25.

Meciul care a durat mai bine de 4 ore era doar începutul unui maraton pentru selecționata României, însă, deoarece au mai urmat și partidele împotriva Poloniei și Argentinei. Chiar dacă am învins Polonia într-un meci care, de asemenea, a avut nevoie de hartă decisivă, oboseala și-a spus cuvântul în tabăra noastră împotriva sud-americanelor și tricolorele s-au văzut învinse cu 0-2.

Cu palmaresul de o victorie și două înfrângeri după prima zi, româncele au șanse minime de calificare. Avem nevoie nu numai să câștigăm meciul de astăzi de la ora 16:00 împotriva Egiptului, dar și de rezultate favorabile în alte două partide pentru a intra în calculele pentru semifinale.

Astăzi încep competițiile de PUBG Mobile și Mobile Legends Bang Bang și, de asemenea, continuă competiția de Dota 2 acolo unde ultimele 6 naționale rămase în concurs sunt Myanmar, Iordania, Mongolia, Kirghizstan, SUA și Indonesia.

La PUBG, reprezentații României, “DORIN”, “OCTAVIAN”, “Exo” și “Kapahala”, au început drumul către medalii astăzi de la ora 13:00, în timp ce naționala de Mobile Legends joacă astăzi împotriva Senegal și mâine împotriva selecționatelor din Brazilia și din Arabia Saudită.