Despre ziua de ieri putem spune doar că a fost una plină de evenimente, marcată de tradiționalele vizite electorale ale politicienilor de Bahlui, vizite despre care nu avem nimic deosebit de spus. Dacă despre postările “la ceas de seară” ale edilului municipiului, aflat cel mai probabil la un pahar de licoarea lui Bachus s-a scris până s-au tocit tastaturile, vine rândul “coechipierilor” din fruntea giudetului, aflați într-o vizită cu caracter religios acolo unde este cea mai mare nevoie de rugăciuni: în “patria județeană” a accidentelor rutiere grave.

Pentru cine nu e familiarizat cu acțiunile primarului din localitatea mai-sus amintită, stimabilul este dovada vie că pupatul în dos dă mereu rezultate, astfel încât acesta este foarte bine văzut de cei din conducerea “galbenilor”. Iată că ieri, la un eveniment religios, “trupa de șoc” s-a încolonat frumos la slujbă, pioși, smeriți, cu prosoape în mână ca și cum s-ar fi reorientat în carieră pe post de diaconi sau cântăreți de strană (aici s-ar putea sfătui cu unul dintre consilierii județeni din partidoi, cu vastă experiență în cântări bisericești). Aproape că sfinții recent pictați au luat-o la fugă la vederea acestor imagini. Doamne, iartă-ne!

Același primar petrece majoritatea timpului pe rețelele de socializare, distribuind pe toate grupurile posibile orice postare a celor din partidoiul galben, ridicând astfel pupincurismul la rang de artă. Nu putem să nu ne întrebăm, când mai are timp de altceva având în vedere că sharurile astea îi răpesc jumătate din zi?

Revenind la “trupa de șoc”, formula e cam aceeași, cu mici variații, dar dintre care nu lipsește un anume secretar de la Capitala care e mai mult pe drumuri făcând lobby pentru stimabilul președinte de giudeț și partidoi, decât în slujba cetățenilor țării, așa cum ar fi normal. Ce să facă și el, cineva trebuie să se “sacrifice” și să fie prezent la paranghelii sau parastase, iar dovada “sacrificiului” o fac cele câteva kilograme acumulate în ultima vreme care fac ca sacourile aproape să plesnească pe trupul, cândva firav, al stimabilului…

Dar nu-i bai, are secretarul bani de o nouă garderobă, poate așa renunță la veșnicul costum albastru, cine știe…Dacă nu, ne organizăm cu toții și punem de-o chetă?