Părintele Pimen Vlad din Sfântul Munte Athos vine la Iași și va participa la o seară duhovnicească cu tema „Despre Credință, Nădejde și Dragoste” pe 28 septembrie, de la ora 18.00, în incinta Centrului de evenimente AGORA.

Evenimentul este organizat de Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor.

Intrarea este liberă. Accesul la eveniment se face prin înscriere prealabilă pe acest site: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdcgttdIBwh76EbzqFoeNDbdWOB_UINpcPL6CFUSEjKbHZmJQ/viewform

„O seară duhovnicească organizată de Departamentul Pro Vita, avându-l ca invitat pe Părintele Pimen Vlad, Starețul Chiliei „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” de la Schitul Lacu din Sfântul Munte Athos nu este doar firească, ci și necesară. Părintele Pimen nu poate vorbi ca un specialist în politici medicale sau în decelarea fenomenelor sociale care apar și dispar prin istorie, dar ne poate ține de mână și arăta cât de bine, liniștitor sufletului este să trăiești în curăție, în firesc și în iubirea sfântă și binecuvântată, la care ne îndeamnă Domnul. Ne poate arăta hăul suferinței și nemărginitei tristeți care ne cuprinde atunci când ne prăbușim în păcat, așa cum ne poate arăta cum putem scăpa de iluziile deșarte ale unor false și păguboase forme de iubire viciată, prin pășirea pe calea sfințeniei. Sunt profund convins că Părintele Pimen va vorbi cu mult folos, pentru că am avut bucuria să-l întâlnesc și să-l ascult de mai multe ori, pentru că am auzit mulți oameni deja vindecați sau întăriți sufletește prin sfaturile deja primite de la părintele. Cuvântul Părintelui Pimen mișcă, alină și vindecă pentru că nu vine doar din cărți, ci mai ales din experiența, din smerenia și nevoința cuvioșiei sale”, a declarat pr. Radu Brînză, coordonatorul Departamentului Pro Vita.