În perioada 1-3 septembrie 2023 s-au asigurat măsurile de ordine la concertele organizate în cadrul Ceremoniei de Închidere a Campionatului Mondial de Esports de la Iași. Au fost trei zile pline atât pentru spectatori, dar și pentru forțele de ordine, care au asigurat bună desfășurare a concertelor, astfel încât la final să nu fie înregistrate evenimente deosebite din punct de vedere a ordinii publice.

Zilnic, efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași, Inspectoratului de Poliție Județean Iași, Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași, Poliției Locale Iași, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, B.C.C.O. Iași, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, Inspectoratului General pentru Imigrări Iași, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane-Centrul Regional Iași au fost prezente în Piața Palat din Iași, desfășurând activități conform competențelor pentru a se asigura că participanții sunt în siguranță.  

Pe timpul misiunii structurile M.A.I. au constatat un număr de 6 infracțiuni, din care una la Legea nr. 143/2000 pentru deținere de droguri de mare risc, una pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase (spray cu substanță iritant lacrimogenă) și 4 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive. De asemenea, au fost aplicate și un număr de 27 sancțiuni contravenționale în valoare de 18.790 lei. 

Totodată, un număr de 36 persoane au fost asistate medical în punctele medicale avansate și la ambulanțe (stări lipotimice, epistaxis, gastrită acută, hipoglicemie severă, nevralgie, entorsă, escoriație), iar 3 dintre acestea au fost transportate la spital.

Mulțumim tuturor participanților la eveniment pentru respectarea recomandărilor forțelor de ordine, astfel încât până la finalul evenimentului nu au fost înregistrate evenimente deosebite.