Domnul senator nu ratează absolut nici o ocazie să își dea cu stângul în dreptul și să demonstreze că poate fi numit lejer “campion al gafelor” și “călău” al limbii române. De data aceasta, s-a făcut de râs direct de la Bruxelles, postând cu mândrie o întreagă poveste despre ce a realizat pe parcursul anilor în care a ocupat funcția de președinte CJ Iași.

Ce ți-e milionul, ce ți-e miliardul, domnule senator?

În postarea inițială era vorba despre 1 milion de euro obținuți din fonduri nerabursabile, bani pe care nu ar fi reușit să îi cheltuie până la ultimul leuț din cauza crizei de “CIVID” și a războiului din Ucraina. Ulterior, s-a răzgândit, iar milionul de euro s-a transformat în miliard, acel miliard promis într-un interviu din 2018 și despre care redacția 24iași a amintit într-un alt material. Miliard de euro care, deloc surprinzător, nu se regăsește în investiții, nicăieri.

Cu alte cuvinte, un milion sau un miliard de euro îi sunt tot una, la banii lui… Iar pupătorii de inel pe care încă îi mai are în jurul său au omis să îi spună că războiul a început în 2022, la aproape doi ani de când scaunul său de la CJ se răcise deja.

Oare vizionarul Maricel Popa a preconizat războiul și a pus banii la saltea?

Posibil ca Maricel Popa să fi știut încă din 2020 că va fi război în Ucraina ținând cont de bunele relații (economice ce e drept) pe care “senatorul melcilor” le are încă din anii 2000 cu Rusia.

Ieșenii s-au obișnuit insă cu gravele derapaje publice ale domnului senator și vorba unora… limba română nu este obligatorie la depunerea candidaturii… Păcat, mare păcat… Mulți nu s-ar “califica”.

Totuși, ar fi interesant de aflat ce s-a întâmplat cu miliardul de euro pentru că în urma “domniei” lui Maricel Popa a rămas doar praful de pe tobă.