25 dintre angajații de la Radio România Iaşi au ieșit astăzi, 12 februarie 2024, în fața instituției, la o nouă acțiune de protest spontan, pe fondul lipsei formulării unor soluții clare din partea conducerii  Societății Române de Radiodifuziune (SRR) la solicitările transmise de salariații studioului teritorial încă din luna decembrie a anului trecut.

Ei au reiterat necesitatea adoptării unei legi de funcționare predictibile, care să asigure statutul angajaților radioului public și finanțarea sustenabilă a SRR.

Până la începerea negocierilor pentru noul Contract Colectiv de Muncă (CCM), programate pentru luna aprilie a acestui an, angajații subliniază urgența majorării salariilor prin introducerea noilor indici de salarizare în contractele individuale de muncă, introducerea universală a sporurilor obținute individual de către unii colegi de la alte studiouri teritoriale prin hotărâri judecătorești, precum și garantarea respectării actualui CCM.

Ei așteaptă soluții la solicitările lor, iar în lipsa unor propuneri concrete, angajații au precizat că își rezervă dreptul de a iniția noi acțiuni în numele libertății de exprimare.

Pe timpul acțiunii angajaților, activitatea postului de radio nu a fost perturbată.

Amintim că astfel de acțiuni ale angajaților radioului regional au mai avut loc încă de la mijlocul lunii decembrie. Peste 50% dintre salariați au semnat două scrisori deschise, trimise ulterior la autoritățile naționale, dar și la forurile europene care apară libertatea și independența presei.