Informații încă neconfirmate de conducerea actuală a PSD Iași au transmis pentru 24iași faptul la alegerile pentru filiala județeană a social-democraților va participa Paul Stănescu, secretarul general al partidului. Prezența acestuia sâmbăta viitoare la Iași i-ar da oarecum speranțe senatorului Maricel Popa care încă mai visează va putea candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, asta pentru , din surse interne, se pare senatorul se află încă în relații bune cu secretarul general PSD.

De altfel, faptul Maricel Popa a lipsit duminică, 11.02.2024, de la conferința de presa susținută de către președintele filialei municipale PSD, secretarul de stat Bogdan Balanișcu, respectiv de președintele interimar al filialei județene PSD, prefectul județului Bogdan Cojocaru, nu face decât confirme zvonurile care au apărut tot mai des în ultima vreme în ceea ce priveșterăcirearelației dintre senator și actualul prefect, viitor candidat la președinția CJ Iași.

Voci tot mai puternice vorbesc despre faptul senatorul Maricel Popa regretă propulsarea lui Bogdan Cojocaru pe scena politică pentru acesta i-ar fi “luat fațăși, totodată, i-ar fi tăiat din șansele de a mai fi numit candidat la CJ, știind foarte clar pentru viitoarele alegeri se preferă politicieni tineri, cu mai multă viziune și cu mai puține idei învechite.

Rămâne de văzut dacă prezența lui Paul Stănescu la Iași îl ajută sau nu pe Maricel Popa se menținăîn cărți” pentru o eventuală candidatură la CJ, cert este insă actualul președinte interimar al filialei județene PSD, Bogdan Cojocaru, a transmis în cadrul conferinței de presă maisus menționate faptul , deși încă nu s-au stabilit oficial candidații desemnați, se va merge pe variantele care stau cel mai bine în sondaje.

Astfel, în cursă pentru alegerile locale vor intra Bogdan Balanișcu pentru Primăria Iași, respectiv Bogdan Cojocaru pentru CJ Iași.