Fundația Ronald McDonald a făcut donații în valoare de peste 130.000 de euro, și asta numai pe parcursul anului trecut, către Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași. Prezentă la Iași pentru o retrospectivă a donațiilor în materiale și echipamente, președinta Amalia Năstase declarat că fundația va sprijini unitatea medicală cu tot ceea ce este nevoie pentru ca micii pacienți să treacă mai ușor peste perioadele petrecute in spital.

“Noi credem că familia poate fi implicată în vindecarea copilului cu un impact extraordinar de important. Adică atunci când familia este liniștită, când copilul este distras de la tot ce i se întâmplă medical, cu niște desene, cu niște povești, cu locuri de joacă, atunci copilul poate să se vindece mult mai repede decât dacă ar fi într-un mediu stresant. Pentru el mediul stresant înseamnă mediul spitalicesc și atunci noi intervenim – fie cu echipe de psihologi, care învață echipele medicale cum să comunice cu familia în așa fel încât s-o implice în tratamentul copilului, fie prin aceste locuri de joacă”, a subliniat Amalia Năstase, președinta Fundației Ronald McDonald, în cadrul unei conferințe de presă ce a a avut loc astăzi la Spitalul de Copii. Managerul unității medicale, biong. Alina Belu, a punctat faptul că un act medical se desfășoară mult mai ușor dacă micii pacienți care vin la tratament sau sunt deja internați, se află într-un mediu mai plăcut. “Fundația Ronald McDonald a venit în sprijinul nostru pentru a amenaja sala de așteptare a intrării principale a spitalului, prin amenajarea unui loc de joacă prin tot ce înseamnă imagini cu desene animate sau imagini specifice copilului. Vor fi autocolante cu șotron pe pardoseală, două televizoare pe care vor rula desene animate, astfel creându-se un mediu prietenos copilului pentru a nu crea o stare de stres suplimentară în momentul când pacientul vine către noi”, completat biong. Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

Fundația Ronald McDonald a construit și 3 case dintre care una la Iași, chiar în curtea Spitalului de Copii, acolo unde părinții pot solicita cazare pe parcursul perioadelor în care copiii acestora se află internați în spital.