In cadrul unei conferințe de presă organizată ieri la Spitalul de Copii din Iași, Fundația Ronald McDonald a prezentat un bilanț al donațiilor direcționate către unitatea medicală pe parcursul ultimului an de zile, printre care una foarte importantă: un aparat de monitorizare a infecțiilor nosocomiale!

“Cel mai important este dispozitivul pentru monitorizarea infecțiilor nosocomiale. O discuție și o problemă acută pentru spitale în această perioadă, dar pe care noi o ținem sub control, fiind un real succes prin implementarea unei monitorizări cu acest dispozitiv. Noi mulțumim fundației și doamnei Amalia Năstase, care este alături de copiii noștri”, a declarat ieri biong. Alina Belu, managerul Spitalului de Copii “Sf. Maria” Iași.

Fundația Ronald McDonald și Spitalul de Copii au o colaborare de doi ani de zile și se dovedește a fi una de foarte bun augur. Cu ajutorul donațiilor, anul trecut a fost inaugurată cea de a treia casă McDonald, în curtea spitalului, un real ajutor pentru părinții care vin din toată regiunea Moldovei pentru a fi alături de copii, la tratament. Aparatul de monitorizare a infecțiilor nosocomiale este cea mai nouă donație pe care fundația a făcut-o pentru Spitalul de Copii și are o poveste specială.

„Banii necesari au fost strânși și donați fundației de către Paul Drăgan, managerul McDonald România într-o călătorie în care a urcat pe Kilimanjaro, făcând o strângere de fonduri.

Acest aparat ar trebui să existe în toate spitalele din România și, mai ales, în toate spitalele de copii. Am mai cumpărat paturi pentru terapia intensivă, sunt dotări absolut necesare”, a declarat Amalia Năstase, președinta Fundației Ronald McDonald.