Nu ar mai fi fost iarnă dacă autoritățile nu ar fi fost, din nou, luate prin surprindere. Iată cum, după numai câțiva centimetri de zăpadă topită, jumătate din municipiul Iași s-a transformat în patinoar.

Să luăm de pildă câteva străzi din zona Podu de Piatră, acolo unde, ca să ajungi la bulevard, îți trebuie dexteritate, atenție distributivă și spirit de observație. Și mult noroc, plus încălzirea deja făcută și nu… nu ne referim la o țuică fiartă. Nu știm cum, nu știm de unde, dar cineva sigur își mușcă limba după ce mai mulți locatari din zona sunt nevoiți să facă slalom printre stâlpișorii care “delimitează” patinoarul de noroi. Norocoși, ce să zicem…

Înainte de a sări în apărarea celor care stau pe tronurile lor călduțe și dau indicații stânga-dreapta, în zona respectivă trăiesc prepoderent oameni de o vârstă respectabilă care, chiar și când pe jos e uscat, se deplasează cu dificultate. Imaginați-vă numai (fără să va pufnească râsul), cam cum ar fi pentru un bătrân care se duce la magazin să alunece pe un asemenea polei… pariem că în cădere nu își mai aduce aminte cu drag de iernile din copilărie?!

Râdem, glumim, dar lucrurile sunt serioase…Doamne ferește să alunece careva pe acolo, nenorocirea e la colțul străzii, putând să cadă în acei stâlpi care se ridică de la sol precum niște țepușe.

Priviți imaginile de mai jos și spuneți și dumneavoastră dacă au avut minte cei care au lăsat stâlpii ăștia de metal pe lângă o cale de acces…