În această dimineață, la ora 5:31 a avut loc o explozie la o centrală pe lemne, urmată de incendiu, in sat Cârlig, județul Iași.

Potrivit Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, până la sosirea echipajelor de salvare, proprietara s-a autoevacuat, în timp ce în locuință a rămas o persoană, soțul femeii.

Au fost dirijate la caz echipajul de terapie Intensivă mobilă, un echipaj de prim ajutor calificat și o autospecială pentru stingerea incendiar.

La sosise echipajelor de salvare, a fost găsită o persoană inconștientă care a fost preluată de echipajul de terapie intensivă mobilă. Persoana prezenta intoxicație cu fum, arsuri la nivelul feței, etilism acut, ulterior fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului “Sf. Spiridon” din Iași.

Update, comunicat ISU Iași

“Dispeceratul Integrat ISU – SMURD -SAJ Iași a fost anunțat prin SNUAU 112, astăzi, 21 noiembrie a.c., în jurul orei 05:30 despre producerea unui incendiu la un imobil din localitatea Cârlig, comuna Popricani, în urma unei acumulări de gaz, urmată de suflul unei explozii al acumulării de gaze. La fața locului au fost direcționate de urgență, două autospeciale de intervenție și stingere cu modul de descarcerare și acordarea primului ajutor, echipajul de terapie intensivă mobilă cu medic (TIM) și un echipaj de prim ajutor calificat (EPA).
La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării incendiul se manifesta în zona unei butelii de GPL, care refula gaz. Proprietarul, bărbat, în vârstă de 62 de ani a fost evacuat de sub dărâmături de către pompieri și predat echipajului de terapie intensivă mobilă. Victima a fost transportată de urgență la UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgențe ”Sf. Spiridon” Iași. O persoană de sex feminin s-a autoevacuat până la sosirea echipajelor de intervenție.
Din locuință au fost evacuate 3 butelii de GPL, iar în urma exploziei imobilul a fost afectat pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Cauza probabilă de producerii incendiului a fost folosirea focului deschis în spații închise.
Cazul a rămas în atenția autorităților pentru cercetări”, au transmis reprezentanții ISU Iași.

Foto: ISU Iași