Ieșenii ar trebui facă o cruce înainte să se urce în tramvaiele din municipiul Iași, pentru că nu se știe niciodată ce se poate întâmpla.

Vorbim despre șine incorect sudate, numeroase denivelări și întreruperi la nivelul acestora, ceea ce ar putea duce oricând la deraierea tramvaielor. Este vorba despre șinele de tramvai dintr-o zonă intens circulată, zona în care s-a întâmplat o tragedie în urmă cu câțiva ani: Copou, de la BCU spre Triumf.

Din păcate, cei responsabili cu bună funcționare a transportului în comun nu schițează nici un gest în acest sens și nu își asumă în nici un fel responsabilitatea, cu toate că este pusă în pericol viața atâtor oameni iar asta îi poate costa.

Menționăm că, potrivit legii, constituie infracțiune contra siguranței circulației pe căile ferate neîndeplinirea indatoririlo de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă “dacă prin aceasta se pune în pericol siguranța circulației mijloacelor de transport, intervenție sau manevră pe calea ferată”, iar în acest caz este evident că vorbim despre un pericol real.

Iată cum arată șinele din zona menționată anterior:

Nota redacției: în urma publicării acestui material, CTP Iași a transmis redacției noastre un drept la replică cu privire la situația semnalată. Acesta a fost publicat integral în materialul următor: