În urmă cu puțin timp, o anexă situată în localitatea Tomești, Iași a fost cuprinsă de flăcări. Din informațiile pe care le deținem, se pare proprietarul ar fi dat foc unor gunoaie în apropiere iar vântul a întețit flăcările, care s-au extins la anexă. În urmă solicitării prin SNAU 112, la caz s-au deplasat pompierii de la Detașamentul 2 de Pompieri Iași.

Incendiul a fost stins in limitele găsite de pompieri.

Reamintim faptul că, arderea miriștilor, a vegetației uscate, a resturilor vegetale și a altor materiale combustibile constituie contravenții și se poate sancționa de către inspectorii de prevenire, cu amendă contravențională cuprinsă între 1.000 lei și 2.500 lei, conform H.G. nr. 537/2007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor.
Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice și de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.