La data de 01 mai 2024, în intervalul orar 07:00-09:00, 14:30-21:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Iași – Biroul Rutier au acționat, pe raza municipiului Iași, pe linia prevenirii si combaterii conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Pe parcursul acţiunii, au fost efectuate 150 de testări alcoolscopice, fiind aplicate 13 sancţiuni contravenționale, dintre care 4 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, iar 9 pentru alte abateri, în valoare de 9.570 de lei.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce, 5 permise de conducere pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Spre exemplu, o femeie, de 41 de ani, a condus autoturismul pe raza județului, având o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.