În cadrul unei conferințe de presă organizată sâmbătă la Instituția Prefectului Iași, Bogdan Cojocaru a transmis că Centrul Social “Ion Holban” în care se află 62 de copii instituționalizați funcționează ilegal, având licența suspendată.

Prefectul a precizat faptul că instituțiile abilitate au fost notificate cu privire la situația licenței pe data de 4 iulie.

„Consiliul Judeţean şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au fost informaţi în data de 4 iulie de faptul că acest centru nu mai beneficiază de licenţă. Conform legislaţiei, în momentul în care un centru de plasament nu mai beneficiază de licenţă nu mai poate funcţiona pe teritoriul României. Reprezentanţii CJ şi cei ai DGASPC ar fi trebuit să aplice planul de urgenţă pentru a găsi soluţii pentru cele 62 de persoane cu nevoi speciale aflate în acest centru. Nu s-a întâmplat acest lucru. În momentul în care a fost constituită această comisie mixtă, care a făcut verificări pe 13 şi 14 iulie, s-a aflat că acest centru încă funcţionează, ceea ce e ilegal. DGASPC nu a respectat legile în vigoare”, a precizat prefectul Bogdan Cojocaru.

Având în vedere cele precizate, prefectul solicită demisia președintelui Consiliului Județean Iași, Costel Alexe și tuturor celor din conducerea instituțiilor aflate în legătură cu situația precizată.