Căldura infernală pe care călătorii sunt nevoiți să o suporte în tramvaiele vechi ale CTP reprezintă doar o parte din bătaia de joc la adresa acestora, precum și la adresa angajaților.

In urma scandalului generat de către un angajat care folosea camera video personală în timpul serviciului, conducerea CTP Iași a trecut la fapte: au fost acoperite cu scotch TOATE prizele din tramvaie (cele vechi, mai ales) atât cele din cabinele vatmanilor cât și cele din zona călătorilor. Acum, călătorii nu mai au posibilitatea de a-și încărca telefoanele mobile iar vatmanii nu mai pot folosi nici măcar un mic ventilator cu care să se răcorească cât de cât pe caniculă, în condițiile în care ANM a anunțat temperaturi mai ridicate decat media anuală în perioada următoare.

Sub protecția anonimatului, un vatman a explicat situația și cum sunt tratați angajații CTP.

“De când a fost prins un coleg că folosea camera de luat vederi pentru a se proteja în caz de evenimente neplăcute în trafic, nu mai avem acces la prize, nici noi nici călătorii. Păcat, este foarte cald în cabină, stăm în bătaia soarelui fără nici un fel de protecţie, fără apă, fără nimic. Nici măcar apa pe care călătorii ar trebui să o primească la capăt de linie nu există, sunt oameni bătrâni care ar avea nevoie și care, poate, nu își permit să își cumpere. Este pur și simplu bătaie de joc la adresa noastră și răzbunare după ce s-a aflat în presă, eu așa văd situația”, a declarat un vatman CTP, pentru 24iasi.

Cu toate că la momentul în care a apărut scandalul vatmanului care folosea camera de luat vederi în timpul programului, conducerea a motivat interzicerea acesteia pentru că ar fi existat riscul de a produce un scurt circuit urmat de incendiu, se pare că nu la fel de îngrijorătoare este acoperirea cu scotch a prizelor, așa cum reiese din fotografiile surprinse de către reporterii 24iasi în tramvaiele CTP.