Băiețelul în vârstă de 7 ani, accidentat seara trecută pe o trecere de pietoni din municipiul Iași, Bulevardul Cantemir, a rămas internat la Spitalul de Copii din Iași.

“Copilul s-a internat în secția de Neurochirurgie Pediatrică, la noi pentru terapie și supraveghere de specialitate”, a transmis Dr. Roșu Tamara.

Aceeași sursă a precizat faptul că micuțul a ajuns la spital stabil hemodinamic, conștient, cooperant, policontuzionat.

Imediat după impact, șoferița, în vârstă de 30 de ani, și-a continuat drumul dar polițiștii au identificat-o la scurt timp.

“În seara zilei de 26.09.2023, în jurul orei 20.20, poliția a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că în municipiul Iasi, un minor care se afla pe o trecere de pietoni, a fost acrosat de un autoturism, după impact soferul părăsind locul accidentului. A fost solicitată ambulanța care a preluat copilul pentru acordarea de îngrijiri medicale.

La scurt timp, echipajele de politie au reusit depistarea autoturismului în trafic, stabilindu-se că la volanul acesteia se afla o femeie, de 30 de ani, din municipiul Iasi. Aceasta a fost condusă la sediul poliției pentru cercetări si fiind testată cu aparatul alcooltest s-a stabilit că nu consumase băuturi alcoolice.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvărsirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă si părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției”, se arată într-un comunicat al IPJ Iași.