O piesă de teatru va fi oferită de către organizatorii Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași la secția Oncologie a Spitalului de Copii “Sf. Maria”, acolo unde aproape 40 de mici pacienți cu afecțiuni oncologice vor avea parte de un strop de bucurie urmărind piesa de teatru Majordomul, piesă pusă în scenă de către Compania Hilarilar Spania.

“Ne bucură și ne onorează că am fost aleși pentru această reprezentație și suntem încrezători că vor fi momente foarte apreciate de către pacienții noștri. Suntem deschiși la astfel de inițiative pentru că bucuria, relaxarea, liniștea și iubirea necondiționată pe care copiii noștri o primesc de la cei dragi dar și de la personalul medical, sunt elemente foarte importante de pe parcursul perioadelor lungi de tratament și ajută enorm în procesul de vindecare”, a declarat biong. Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” din Iași.

Desfășurată în intervalul 4‑10 octombrie, ediția cu numărul 16 a se anunță a fi una de succes. Programul curatoriat de teatrologul Oltița Cîntec reunește conceptual evenimente care implică invitați din 18 țări.