Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Skoda Octavia, care figura în bazele de date ca fiind furat din Franța.

În data de 27 iunie 2023, în jurul orei 13.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu cetățenie română, în vârstă de 43 de ani, care conducea un autoturism marca Skoda Octavia, an fabricație 2017.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru folosirea ca probe în cadrul procedurilor penale, semnalare introdusă de autoritățile din Franța, în anul 2020.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul în anul 2020, de la o persoană al cărei nume nu și-l mai amintește și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 50.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.