Ehee, dragii noștri, iaca îndată vine weekend-ul, prilej de relaxare la un vin, un fotbal și o vorbă. Dar înainte de asta, mâine e zi de mare importanță în politichia ieșeană. Cum, nu știți? Păi haideți că vă spunem noi!

La Palatul cel Roznovan va fi zarvă mare mâine căci toată suflarea va sta cu urechile ciulite pe la uși, doar-doar or prinde primii numele viitorului vice. Și cum în politichie treaba e stabilită mai întâi la întâlniri departe de ochii lumii dar cu mici indicii trimise din timp, pentru ca plebea să se obișnuiască cu ideea, după rateul numirii de data trecută se pare că același nume rămâne în cărți și de data asta. Și cum se spune că subalternii unui anume șef de partid sunt foc și pară pe propunerea făcută, cică personagiul a dus muncă de lămurire serioasă să îi fie acceptat finul drept no.2 la Palat.

Acuma, știți și voi cum e cu nașii și finii…la nașul nu se duci cu sacoșa goală ci i se pupă frumos mâna, că doar ii părinte spiritual, îndrumător și, la necaz, de mare ajutor, așa că va avea toate motivele din lume să se simtă dator. Cum și-o plăti finul datoria față de naș, rămâne de văzut. Dar cum finul are niște legături prin imobiliare, treaba se rezolvă repede, mai ales că nașul nu e deloc de uitat, la rândul său și el e finul cuiva, nu al unui oarecare.

Că doar nu degeaba finul nașului sus-pus a votat cu două mâini toate proiectele imobiliare când a fost cazul. Așa că finul finului nu poate fi decât la fel…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *