Micuța accidentată grav în zona Gura Buștei din municipiul Vaslui a intrat în moarte cerebrală. Medicii ieșeni au făcut tot posibilul pentru a o salva însă din nefericire evoluția stării acesteia nu a fost una bună.Fetița se află in continuare la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

Pe de altă parte, șoferul care a produs accidentul a fost reținut pentru 24 de ore, acesta fugind de la locul accidentului. Așa cum s‑a văzut pe imaginile de pe camerele de luat vederi din zonă, acesta nici măcar nu a schițat vreun gest cum că ar fi încercat să încetinească măcar.

“Polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din comuna Laza, județul Vaslui, cercetat sub aspectul săvârțirii infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă” și “părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia” .

La data de 20 iunie 2023, ora 14.11, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, în municipiul Vaslui, pe strada Hușului, s-a produs un eveniment rutier în urma căruia a fost vătămată o minoră.

Din primele cercetări efectuate a reieșit că, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Laza, județul Vaslui, care se deplasa pe strada Hușului, din direcția suburbiei Gura Bustei către Vaslui, ar fi surprins și acroșat o minoră de 6 ani, din municipiul Vaslui, care se deplasa cu ajutorul unei trotinete și ar fi pătruns pe partea carosabilă de pe o alee laterală.

În urma producerii evenimentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a minorei, care a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în stare gravă, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Ulterior, aceasta a fost transferată la o unitate medicală din municipiul Iași.

Conducătorul autoturismului implicat a părăsit locul producerii evenimentului rutier fără încuviințarea polițiștilor, imediat după eveniment. Odată cu depistarea, acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul înregistrat fiind negativ.

La data de 22 iunie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Biroului Rutier Vaslui l-au reținut pe tânăr, pe o perioadă de 24 ore.

Astăzi, 23 iunie 2023, acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

În continuare sunt efectuate cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă„ și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia„, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier și dispunerea măsurilor legale”, se arată intr-un comunicat al IPJ Vaslui.

video: Vremea Nouă