Pe cei doi baroni PSD, Dumitru Buzatu și Maricel Popa îi leagă mai mult decât o simplă colegialitate de partid,dacă este să ne luăm după o înregistrare video readusă în atenția publicului odată cu perchezițiile efectuate de DNA la președintele CJ Vaslui. În urmă cu ceva timp, fostul lider PSD Iași, Maricel Popa, declara înfocat că Dumitru Buzatu este mentorul său, având foarte multe de învățat de la acesta.

“Vreau să vă spun că domnul Buzatu este un conducător și pentru mine este un om (pe) care l-am urmărit și mi-a fost model. Este un profesor pentru mine”, declara Maricel Popa, în urmă cu ceva vreme.

Având în vedere cele declarate, ne întrebăm care au fost “lecțiile” pe care “profesorul” Buzatu i le-a predat lui Maricel Popa și mai ales când, având în vedere că din CV-ul senatorului lipsește o informație foarte importantă, cum ar fi numele liceului absolvit. Să fi învățat, oare, Maricel Popa de la Buzatu cum se irosește banul public pe niște containere care zac la Lețcani? Sau poate cum se falimentează companiile mari și promițătoare, cum ar fi Tehnoton? Sau cum se face un schimb avantajos de terenuri, obținând un loc de casă în Copou, dând la schimb un alt teren la Cucuieții din Deal? Dacă la lecțiile acestea se referea senatorul, are mare dreptate… i le-a predat foarte bine “profesorul” Buzatu.

“Eu jumătate sunt din Vaslui, cu mare drag și cu mari emoții vin de fiecare dată deoarece în Vaslui mi-am început cariera. Primul meu loc de muncă a fost în Vaslui și eu vă datorez foarte mult pentru că m-am format aici, am crescut aici în primii ani când am pășit în viață”, mai declară senatorul Maricel Popa.

Din cele declarate mai sus, reiese că tot de la “profesorul” Buzatu a învățat să și mintă cu zâmbetul pe buze, asta deoarece Maricel Popa NU a lucrat niciodată la Vaslui. Mai mult, pentru cei trecuți de prima tinerețe, imaginea domnului Popa plimbându-se cu servieta prin Iași pentru a repara televizoare, este încă vie și va dăinui.

Totuși, există o mică posibilitate ca în declarația făcută de domnul senator, acesta să nu fi mințit: dacă primul lui loc de muncă despre care spune că a fost la Vaslui, să îl fi avut în timpul liceului, perioadă despre care domnul senator nu menționează absolut nimic în CV său.

În final, ca să mai schimbăm atmosfera, iată două fotografii sugestive care ilustrează toate schimbările din interiorul partidului social-democrat ieșean: la fiecare eveniment, senatorul este așezat tot mai la margine, lăsând locul altor viitori lideri mai tineri și, poate, mai maleabili.