Întamplarea a fost ca doi polițisti să fie conform zicalei “ omul potrivit la locul potrivit”.

Consecințele puteau fi grave, dacă Vasile și Cristian, doi polițisti ieşeni nu ar fi acționat prompt, folosindu-se de cunoștințele deținute.

În dimineața zilei de 26 ianuarie a.c., aproape de calea ferată de pe raza localității Podu Iloaiei, au observat de la distanță o autoutilitară oprită pe carosabil ce degaja o cantitate foarte mare de fum.

Ajunşi la locul respectiv, colegii noștri au realizat că defecțiunea tehnică era destul de gravă, autoutilitara fiind în pericol iminent să ia foc.

Din cauza fumului dens exista de asemenea un pericol pentru ceilalți participanți la trafic deoarece vizibilitatea era foarte redusă.

Șoferul a intrat în panică și nu a putut opri motorul deși a scos cheia din contact.

Polițistii au pornit semnalele luminoase ale autospecialei pentru a asigura zona și a opri traficul,i-au acordat sprijin şoferului în vederea opririi motorului în condiții de siguranță şi prevenirea incendierii autoutilitarei.

Facem precizarea că agent șef Vasile Baciu și agent de poliție Mitoseru Cristian, ambii din cadrul Arestului I.P.J. Iași erau în misiune, iar acțiunea a durat, nu mai mult de 3 minute, esențiale atât pentru şofer cât şi pentru ceilalți participanți la trafic!