Peste 100 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 72 de localităţi din judeţul Iaşi vor fi dotate cu mobilier nou, materiale didactice şi echipamente digitale, cu fonduri obţinute prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Luciana Antoci, a declarat că acest proiect, care este derulat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Iaşi, vizează creşterea capacităţii de rezilienţă a sistemului educaţional, prin modernizarea infrastructurii educaţionale şi a dotării aferente, în strânsă corelaţie cu piaţa forţei de muncă.

„Şcoala ieşeană nu înseamnă doar olimpiade, doar rezultate de top, doar Gala Excelenţei. Şcoala ieşeană înseamnă 135.000 de elevi şi preşcolari care intră în fiecare dimineaţă în şcolile şi grădiniţele din Iaşi, la care se adaugă încă 13.500 de angajaţi. Avem o infrastructură şcolară extrem de mare şi complicată. (…) A fost PNDL I, a fost PNDL II, s-au construit şcoli, dar nu peste tot, şi nu în acord cu evoluţia populaţiei şcolare. E motivul pentru care în acest moment avem nevoie de sprijin. Nu e uşor. A fost un efort sisific din partea Consiliului Judeţean, pentru că vin sume istorice în sistemul de învăţământ. Cu toţii ne dorim binele copiilor noştri. Este prima dată când în sistemul de educaţie egalizarea şanselor se face în mod real„, a declarat inspectorul general Luciana Antoci.

foto ilustrativ: iasi.cylex.ro