La data de 24 martie 2024, ora 14:16, Inspectoratul de Poliție Județean Galați a fost sesizat, prin apel telefonic la S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat, din satul Movileni, comuna Șendreni, județul Galați, cu privire la faptul că pe o stradă din aceeași localitate, lângă calea ferată, s-ar afla niște copii care ar avea asupra lor un proiectil.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Galați, care au stabilit că cele sesizate se confirmă și că muniția ar fi fost găsită în mod întâmplător de către copii, în apropiere de calea ferată, într-o zonă în care sunt efectuate lucrări pentru viitorul drum expres Galați-Brăila.

Până la sosirea pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați, polițiștii au asigurat un perimetru de siguranță, astfel ca specialiștii pirotehniști să poată interveni, în vederea ridicării proiectilului.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, cercetările urmând a fi continuate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Galați, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care proiectilul a ajuns în locul respectiv.

Proiectilul găsit de copii are calibrul 100 mm, datează din cel de-al doilea război mondial și prezenta pericol de explozie având focos (sistem de inițiere).

video aici:

https://www.facebook.com/ProLiderFm/videos/1143568543489254