Cinci copii au trecut prin iad ani de zile, după ce mama lor i-a lăsat în plasament la bunica paternă și a plecat în străînătate pentru a munci. Potrivit presei locale, cei cinci copii au fost abuzați fizic și psihic, nu aveau voie mănânce decât cu acordul bunicii și puteau vorbi cu mama lor doar in prezența acesteia, asigurânduse minorii nu scoateau nici o vorba despre chinul prin care treceau. Scăparea lor a fost unul dintre frații mai mari care a reușit povestească drama prin care treceau cei cinci frați.

“La data de 22 martie 2024, la sediul Secției 4 Poliție Galați s-a prezentat un minor, de 16 ani, din municipiul Galați, însoțit de mama sa, de 34 de ani, care a reclamat faptul că, în cursul zilei anterioare, bunica sa l-ar fi agresat fizic, la adresa de domiciliu a acesteia, unde locuia împreună cu alți patru frați minori.

Pe parcursul verificărilor, a fost întocmit și formularul de evaluare a riscului iminent, în baza căruia polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bunicii, în vârstă de 69 de ani, prin care s-a dispus ca aceasta să păstreze o distanță minimă de 100 de metri față de minor, de noua reședință a acestuia, unde va locui cu mama sa, precum și de unitatea de învățământ unde acesta este elev.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

A doua zi, mama minorului a formulat o nouă sesizare la aceeași unitate de poliție, cu privire la faptul că și ceilalți patru copii minori ai săi, cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, ar fi fost agresați fizic și psihic de către bunicii paterni.

Din cercetări s-a stabilit că, în urmă cu aproximativ 10 ani, reclamanta și-ar fi lăsat cei cinci copii minori, în plasament la bunica paternă, respectiv o femeie, de 69 de ani, din municipiul Galați, care are o relație de concubinaj cu un bărbat, de 56 de ani.

A fost întocmit un nou dosar penal pentru infracțiunea de violență în familie, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-au produs evenimentele și luării măsurilor legale”, se arată intr-un comunicat transmis de IPJ Galați.