Vatmanul rănit după ce a fost prins între două tramvaie în timp ce încerca să le cupleze pentru a se retrage la depou a fost transferat de la Spitalul “Sf. Spiridon” la Spitalul de Neurochirurgie “N. Oblu” din Iași încă din seara respectivă (n.r. 6 decembrie 2023).

Cu toate că inițial starea vatmanului nu fusese anunțată ca fiind una foarte gravă, surse apropiate familiei au declarat pentru 24iași faptul că bărbatul ar fi fost în comă timp de 48 de ore și că este foarte posibil să fi rămas fără auz. De menționat este faptul că acesta a suferit traumatisme cranio-faciale, fracturi costale drepte și se afla în observație cu pneumotorax drept la momentul admiterii în Unitatea de Primiri Urgențe.

Întrebat de către reporterii 24iași despre starea vatmanului, managerul Spitalului de Neurochirurgie a transmis că medicii încă nu se pot pronunța în ceea ce privește auzul deoarece leziunile suferite nu au permis evaluarea auditivă.

“Nu putem evalua auzul în momentul de față din cauza leziunilor”, este tot ce a declarat Dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie “N. Oblu”.

Bogdan Baciu, vatmanul rănit între cele două tramvaie, are 34 de ani, lucrează de câteva luni în cadrul CTP Iași și este tatăl unui copilaș.

Între timp, atât polițiștii cât și CTP Iași au anunțat că au demarat anchete pentru a stabili cum s-au petrecut lucrurile.

“…a avut loc un incident in care a fost implicat vatmanul care deservea tramvaiul cu numărul de parc 132. Acesta s-a accidentat in urma manevrei de cuplare a vagonului care se defectase. In urma evenimentului s-a constituit o comisie interna care va investiga împrejurările in care s-a produs evenimentul”, au transmis reprezentanții CTP la momentul respectiv.