Poliţiştii Biroului Investigații Criminale Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un bărbat, în vârstă de 29 de ani, și un minor, în vârstă de 16 ani, ambii din municipiul Vaslui, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Vaslui au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat și a unui minor, din Vaslui, bănuiți de comiterea mai unui furt calificat, în noaptea de 26 / 27 noiembrie 2023, în municipiul Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului Investigații Criminale Vaslui au stabilit faptul că, în noaptea de 26 / 27 noiembrie 2023, începând cu ora 20.30, persoanele bănuite de comiterea infracțiunii ar fi pătruns, prin efracție, într-un imobil nelocuit, din strada Metalurgiei, folosit ca magazie, de unde ar fi sustras unelte și scule electrice.

În cauză, au fost puse în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, la adrese din municipiul Vaslui și 2 mandate de aducere.

Una dintre persoanele bănuite, bărbatul de 29 de ani, ar fi încercetat să se sustragă urmăririi penale, încercând să părăsească teritoriul României însă a fost depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II din județul Arad, la data de 9 decembrie 2023, fiind condus la Sediul Poliției Municipiului Vaslui pentru derularea cercetărilor.

Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii este estimat la 45.000 de lei și a fost recuperat integral de polițiști, urmând a fi restituit persoanei vătămate.

La data de 10 decembrie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii Biroului Investigații Criminale Vaslui au luat față de persoanele bănuite de comiterea infracțiunii măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

Aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Investigații Criminale Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor implicate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii furt calificat.