Cei peste 4500 de studenți ai Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași) vor începe anul universitar 2023-2024 pe 18 septembrie 2023.

USV Iași va marca deschiderea noului an universitar printr-o ceremonie programată în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”, cu începere de la ora 11:00, eveniment la care vor fi prezente oficialități locale, Primarul Iașului – Mihai Chirica, Prefectul – Petru-Bogdan Cojocaru, Președintele Consiliului Județean – Costel Alexe. De asemenea, la manifestare au fost invitați rectori și prorectori ai universităților publice din Iași, directori de colegii agricole, directori de stațiuni de cercetare de profil din regiunea Nord-Est și de instituții deconcentrate județene, directori de societăți agricole de top și reprezentanți ai altor instituții partenere, alături de întreaga comunitate academică a Universității.

La cele patru facultăți ale USV Iași, ceremonia îi va avea în prim-plan pe studenții aflați în primul an de studii, în total fiind înmatriculați în anul I aproximativ 1000 de tineri. La USV Iași studiază aproximativ 4500 de studenți, la cele trei cicluri universitare.

În cadrul festivității de deschidere de luni, 18 septembrie, vor fi acordate premii de excelență pentru rezultate deosebite obținute de către absolvenții promoției 2023.

Două dintre cele mai importante premii oferite studenților USV Iași, prin testament, de către două personalități remarcabile ale învățământului superior agronomic vor fi acordate celor mai buni studenți pentru eforturile deosebite depuse pentru performanță. Astfel, Ana-Maria Chirilă și Iustin Paiu de la Facultatea de Agricultură vor primi premiul în valoare de 1000 euro, lăsat de către prof. univ. dr. Constantin Vasilică, iar Adina Gabriela Trofin, absolventă a aceleiași facultăți, va primi bursa de 1000 euro a prof. univ. dr. Petru Magazin.