Dacă zilele trecute vă povesteam de scandalul făcut de un fost profesor, actualmente consilier județean, din cauza lipsei unui loc de parcare exact în fața sediului partidoiului galben, azi avem “marfăproaspătă din aceeași sferă, “asezonată” cu ceva bârfe din politichia ieșeană.

În miezul unei duminici de altfel liniștite, mare ședință mare la sediul de peste Bahlui. Subiectele, prea puțin ne interesează, însă nu am putut remarca faptul până și stimabilii de la partidoi duc lipsă de locuri de parcare (chiar, ce se mai aude cu parcarea aia mobilă și supraetajată cu ajutorul căreia s-a autorizat construirea câtorva etaje peste clădirea din spatele sediului de partid? Tot nefuncțională, tot? ). Cum ziceam, în fața partidoiului mașinicât frunză câtă iarbă-locuri de parcare ioc. Stăteau bolizii claie peste grămadă, mai-mai se încaiereîn cai putere. Și ce vezi, nimeni nu s-a mai supărat, nimeni n-a mai mișcat un pai, nimeni nu a mai îndrăznit aplice legea pentru blocau o bandă de mers. Vedeți dacă domnul consilier județean nu a ieșit? Făcea ordine una-două și le așeza pe căprării, în ordine crescătoare, precum își așeza elevii pe vremuri inainte de a le aplica scaltoace, cel puțin așa se aude…

rog, ideea e din puzderia de mașini ale primarilor galbeni din județ lipsea una singură: cea “stăpânului” de la palatul cel roznovan, care, nu știm din ce motiv, a lipsit de la întrunire. Acum, dacă e o dăm pe direct: nici nu o fi fost invitat, pentru din câte se zvonește, sunt ceva probleme în paradis și se vorbește pe la colțuri s-a produs o “rupturăîntre el și restul. Însă până la ziua Z mai e timp se mai schimbe lucrurile și se facă planurile, doar nu au intrat zilele în sac.

Și apoi, știți cum e treaba la Iași: complicată tare, încă nu se știe cine cu cine, unde și cum…