Tramvaiele PESA dau semne că incep să cedeze! Potrivit unor surse 24iasi, in urmă cu câteva minute bordul unui astfel de tramvai care circula pe traseul 9 a inceput brusc sa inregistreze mai multe erori iar frânele electrice nu au mai funcționat, asta in timp ce mijlocul de transport in comun cobora Copoul. Tramvaiul defect va fi cuplat de un Bozanskaya și va fi dus la depou.

Între timp, toate tramvaiele de pe traseul 6 au inceput să întoarcă la rondul din Tătărași Nord, astfel încât s-a creat un blocaj imens in Târgu Cucu.

Un astfel de incident arată cât de aproape poate fi CTP de o nouă tragedie precum cea din anul 2011 in care o persoană a murit și alte șase au fost rănite după ce un tramvai a rămas fără frâne şi a intrat cu peste 50 de kilometri pe oră într-o coloană de maşini care staţiona la semaforul de la baza Copoului.

In altă ordine de idei, tramvaiele vechi care încă se află pe traseele din Iași încep să “piardă” piese. O astfel de situație a avut loc zilele trecute când o piesa de la sistemul de frânare a unui tramvai s-a desprins și a căzut.

Vom reveni cu detalii și cu un punct de vedere din partea CTP in momentul in care il vom primi!