Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un cetățean din Mexic, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere nerecunoscut de statul român.

În data de 31 martie a.c., în jurul orei 11.25, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, un cetățean din Mexic, în vârstă de 47 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în România.

Bărbatul a prezentat la control un permis de conducere eliberat de autorităţile din Mexic, având imprimate datele și fotografia sa, document ce nu este recunoscut de statul român.

Polițiștii de frontieră au efectuat verificări specifice, în urma cărora s-a concluzionat că bărbatul nu este posesor de permis de coducere internațional.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România. La finalizarea cercetărilor, se vor lua măsurile legale care se impun.